reklama

Cukor - ako biela smrť.

Cukor sa považuje za drogu, jed, škodlivinu, ktorá nám každý deň podlamuje zdravie. Med je nielen skvelou alternatívou, ale zároveň každou lyžičkou telo lieči. Vyhnite sa cukrovke, poškodeniu orgánov a obezite. Oslaďte si život medom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Cukor verzus med

Cukor je v pravom zmysle slova produkt priemyselnej výroby. Oproti tomu med je priamy kontakt s prírodou, čo je pre naše telo to pravé. V prvom rade si treba uvedomiť, že med je sladká hmota tvorená včelami, teda zberaním nektáru kvitnúcich rastlín, ovocných stromov a podobne. „Prírodný med s repným cukrom sú produkty, ktoré sa diametrálne odlišujú, už len preto, lebo med je zmesou stoviek a stoviek prírodných látok, a cukor repný sa skladá len zo sacharózy,“ Tá je pre naše telo silnou záťažou a tak to potom aj vyzerá so zdravým, ak do seba cukor dávkujeme od sladkých nápojov až po čokoládu. Med uspokojí aj chuť na sladké a je doslova zázračný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre malé deti, na chudnutie, proti plynatosti aj miesto dezertu

Dobré vlastnosti medu v porovnaní s cukrom sa nedostavujú však len po dlhých mesiacoch. Zmeny po vysadení cukru a nahradení medom možno vidieť na tele okamžite a to najmä u malých detí. „Rýchle sa vstrebávanie medu je výhodné aj pri trávení malých detí, keďže sa netvoria plyny v organizme z rozkladajúceho sa cukru a tak nevznikajú bolesti brucha u detí. Med pôsobí antiskleroticky, upokojujúco, upravuje váhu na takú, aká by mala byť, je to rýchly prísun energie. Viac pre staršie osoby urobíme, ak im donesieme fľašu dobrého medu,
ako veľkú bonboniéru,“ hovorí odborník na včelie produkty Lukáš Kaplán.
O tom, že ide o skutočný liek nás uisťuje aj včelár Dušan Kollár: „Veľmi dobre pôsobí pri chorobách srdca, pečene, obličiek, žalúdka a čriev. Je posilňujúcou potravou pre http://predajzdvora.zariadim.sk/files/upload/images/blog/honey2.jpgrekonvalescentov po ťažkých chorobách a operáciách. Baktericídnosť medu sa využíva pri zápalových ochoreniach. Pri pravidelnom používaní med zmierňuje nervovú vyčerpanosť, únavu, nespavosť, ako aj vysoký tlak.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo na jazyku necítiť?

Sladký je cukor aj med. Na jazyku rozpoznáme konzistenciu, no občas je dobré sa pozrieť aj na podrobnejšiu analýzu, ako nám dokážu poskytnúť chuťové bunky. Tú nám podáva včelár Michal Denský: „Zatiaľ čo cukor obsahuje 99,5% sacharózy, 0,05% vody a len 0,45% ostatných látok, med je z pohľadu pestrosti zloženia na tom neporovnateľne lepšie. Okrem viac ako 30% zastúpenia fruktózy a glukózy obsahuje širokú škálu minerálnych látok (Sodík, Vápnik, Horčík, Železo, Mangán, Kremík, Zinok) a pestré zastúpenie vitamínov v stopových množstvách.“ Čo tieto čísla znamenajú pre organizmus? V skrate, že si musí pri cukre poradiť so štiepením sacharózy na glukózu a fruktózu, čo pri mede odpadá. „Štiepením sa zaťažuje organizmus, dochádza k zvýšenej tvorbe enzýmov potrebných na
http://predajzdvora.zariadim.sk/files/upload/images/blog/med.jpgštiepenie /pankreas - inzulín/, nedostatok inzulínu = Diabetes, ľudovo cukrovka, zaťažovanie organizmu odpadom zo štiepenia - pečeň, obličky. Pre toto sa nazýva cukor aj Biela smrť,“ vysvetľuje . Samotné štiepenie nielen zaťažuje orgány, ale ochudobňuje organizmus o dôležité živiny. „Pri konzumácií cukru, teda pri štiepení sacharózy telo spotrebováva vitamín B, vápnik, horčík a ďalšie látky, „Obsahuje kopu minerálnych látok a enzýmov, ktoré do medu včielky pridávajú,“ dodáva pani Novosadová.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nazorný dôkaz čo je to cukor , rafinovaný, bielohnedo-jedno ako ale je všade , sladkosti pre deti atd.

Ďakujem

Robert vaculčiak

Robert vaculčiak

Bloger 
  • Počet článkov:  44
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mam život rád tak ako je .Trvanie života závisí od vonkajších vecí, nie odo mňa. Ale mne prislúcha prežiť celý čas, ktorý som dostal.Pre vyrovnanú myseľ je smrť len ďalším dobrodružstvom. Zoznam autorových rubrík:  príroda a škodcoviaZdravieDomovSVETNezaradenéSúkromnépríroda

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu